Vedrana Rudan održaće promociju knjige “Muškarac u grlu” u galeriji “Foaje” 27.03.2017. od 19h u Centru za kulturu i turizam u Mladenovcu

Vedrana Rudan donosi jedinstvenu zabavu u Centru za kulturu i turizam Mladenovac na večeri promocije knjige “Muškarac u grlu”. Dan pre Beograđana, Mladenovčani su dobili čast da uživaju u jedinstvenom druženju sa gospodičnom Rudan, bez zadrške. Za one koji su spremni na oštre provokacije. Vedrana Rudan je ponela svoju knjigu “Muškarac u grlu” koju je izdala “Laguna”.

Tokom izbora teme za promotivno veče Vedrane Rudan odlučeno je da se bavi poslednjom knjigom umesto reizdate “Uho, grlo, nož”

“Ne postoji mržnja između Srba i Hrvata, postoji samo manipulacija hrvatskih i srpskih političara.”

Promocija romana “Muskarac u grlu”, hrvatske knjizevnice Vedrane Rudan u CZK Mladenovac

Jedanaesta knjiga, a ujedno sedmi roman Vedrane Rudan,”Muškarac u grlu” predstavlja ovu provokativnu spisateljicu u dosad najzrelijem izdanju.

Kroz odnos glavne junakinje s nekoliko različitih muškaraca, Vedrana Rudan u najnovijem delu bez dlake na jeziku otvara nekoliko tematskih okvira koje u svojoj prozi ranije nije doticala.

Ispod pojavnog, spoljašnjeg sloja narativa lagano izbija opor utisak o nemogućnosti komunikacije, o teškoćama na koje nailazimo u nastojanjima da dosegnemo ideal istinske bliskosti između dvoje ljudi, o tome kako smo čak i u najbliskijim vezama koje u životu uspemo da ostvarimo ipak osuđeni na to da do kraja ostanemo zarobljeni u sebi samima.

Životne teme kao što su rađanje dece, trudnoća, odnos prema ženama i seksu, ko su kurve i koga muškarci žene, o razvodima i poslovima, kritičarima.

“Naučila sam da mala deca piju mlijeko, a velika krv.”

Ulaz je slobodan.

Ko je Vedrana Rudan

Hrvatska književnica i kolumniskinja lista “Nacional” Vedrana Rudan duhovito, britko i kratko, “bez dlake na jeziku” prolazi kroz balkanske životne teme.

Završila je Pedagošku akademiju u Rijeci, kako voli da kaže “srpski ili hrvatski” i nemački jezik.

Vodi blog koji je posetilo 13 miliona ljudi na kome komentariše aktuelna dešavanja eksplicitno, direktno i inteligentno.

 

 

Ostavite komentar