UKRAĐENA LIČNOS` Milan Lane Gutović

sreda 4. april u 20 časova

Milan Lane Gutović u novoj predstavi „Ukrađena ličnos’“ nastupa u Mladenovcu. Neponovljivi komičar i proslavljeni glumac, poznatiji široj publici kao Srećko Šojić, zvezda komedija Bela lađa i Tesna koža.

“Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i EU, te traži odštetu jer je potpuno „ojađen i ukrađena mu je ličnost“.

 

O predstavi „Ukrađena ličnos’“

Predstava „Ukrađena ličnos’“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, koja za postizanje svog cilja, ne beži od sramote i spreman na sve zarad svog ličnog interesa.

‘Ne cveta cveće ni u naše preduzeće’. U šali, i danas koristi se Šojićeva poštapalica
Sa spretnošću i duhom seoske bitange, Srećko se nameće Evropskoj uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljeni zahtev njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu izdaju naziva „saradnjom“.
Milan Lane Gutovic Ukradjena licnos Mladenovac predstava

Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo svoje ličnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno sa nevinošću koja povremeno postane slična nevinosti životinje.

Šojić jako bolestan i ozleđen diktira svome pomoćniki Alabić Panti, budući da ne može pisati, da umesto njega piše pismo Europskoj uniji da i njega prime u Europsku uniju. I tu kreće, zaplet, smeh, koji nama na poznat način može samo intepretirati poznati Lane Gutović.Komedija govori i o padu društvenih vrijednosti i društva u celini u kojem lik Šojića (kao karikaturalna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje.

04-04-2018
20 časova
sala bioskopa
800 dinara

Ostavite komentar