„San letnje noći“ najbolja je predstava pozorišnog festivala u Mladenovcu

Pobednička predstava ovogodišnjeg „Biti ili opstati “ XI pozorišnog festivala „Teatar u jednom dejstvu“ je po odluci stručnog žirija predstava Vilijema Šekspira „San letnje noći“, Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca u režiji Pjera Valtera Polica.

Žiri je sastavljen od reditelja Bratislava Petkovića na čelu, sa glumcima Božidarom Stošićem i Svetislavom Goncićem.

Po mišljenju žirija publike najbolja predstava je predstava Stojana Srdića „Moje dete“, Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Ane Đorđević.

U izbor je ušlo pet predstava iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Sombora.

„Rodoljupci“ Narodnog pozorišta iz Beograda su izvedeni prve večeri. Potom – „Duh koji hoda“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Treće večeri su publiku s nogu oborili fantastični glumci Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca „Snom letnje noći“, predstavom koja je preko tri sata držala pažnju onih koji su došli da gledaju Šekspira. Četvrto večeje ljubiteljima teatra najveći utisak ostavio BDP-a sa predstavom „Moje dete“, a potom u petak, umesto ranije najavljene predstave „Pijani“ Ateljea 212, ljubitelji šeste umetnosti videli su Natašu Ninković i Zorana Cvijanovića u komediji „Prah“, koja je inače na repertoaru Narodnog pozorišta. Poslednje takmičarske večeri festivala fascinirao je Šekspirov „Julije Cezar“ u režiji Kokana Mladenovića, a u produkciji Budve grada teatra i Kulturnog centra Svilajnac. 

 

Ostavite komentar