Džon Sevidž ( John Savage ) bio je gost Centra za kulturu i turizam u Mladenovcu na premijeri filma „Povratak“ ( „The Return“ ).

Legendarni John Savage u filmu Povratak („The Return“)  glumi Amerikanca koji je došao da pronađe prijatelja, povratnika i vrati ga nazad. U posetu Srbiji je došao povodom premijere filma.

Izložba u galeriji John Savage

U čast Džona Sevidža, u galeriji je postavljena izložba fotografija koje prate život i delo ovog velikog glumca.

Film Povratak

Prvenac film reditelja Predraga Jakšića prati čoveka koji se, posle 40 godina, vraća u svoj rodni grad u kome nema nikoga. Njegovi prijatelji iz Amerike dolaze po njega. Tako mali grad u Vojvodini postaje življi nego ikad pre. Glavni junak oseća krivicu da je izneverio one koji su ga u Srbiji podigli, a u Americi nije uspeo da zaštiti svoju novu porodicu.  U toj konfuziji, teško mu je da prepozna da li je povratak kući dolazak u zavičaj, u Vojvodinu, ili povratak u Ameriku, gde je izgradio život, iako je to tuđina. Dve tuđine jednog iseljenika rastrgnutog sumnjom i bez pravih odgovora.

Ovo je prvi dugometražni film sniman isključivo kamerama Black Magic Design Pocket Cinema i Sigma Art objektivima.

Režiser: Predrag Jakšić

Scenarista: Predrag Jakšić

Glumci

Lazar Rockwood, Nixk Mancuso, Vesna Stanovjević, Radivoj Bukvić, Rada Đuričin, Dubravka Mijatović, Milorad Mandić Manda, Bora Đorđević

Nažalost, ovaj film je poslednji projekat Milorada Madnića Mande.

O Džonu Sevidžu

Svetski poznata zvezda, ovaj glumac je najpoznatiji po filmovima „Lovac na jelene“, „Kosa“, „Kum“.

OVDE GALERIJA I SLIKE IZ FOAJEA+vaše slike sa Sevidžem

Ostavite komentar