четвртак-петак 16-17. мај од 18 часова

МАНУ МУЊА

Ману одраста верујући да је галеб, као његови родитељи Ив и Бланш, и брат Лука.

MANU_MUNJA_posterMANU_MUNJA

Оригинални наслов: Manou the Swift

Почетак приказивања филма: 9. 5. 2019

Дужина трајања филма: 88 мин

Држава/Година: DEU/2018

Жанр: анимирани, породични

Глумци: Огњен Дрењанин, Бранислав Платиш, Владимир Василић, Ђорђе Симић, Миомир Драгићевић, Софија Трифуновић, Јована Цавнић, Симона Ћировић, Ана Мировић, Пеђа Дамњановић

Режисер: Andrea Block, Christian Haas

Дистрибутер: DEXIN FILM

MANU_MUNJA

Ману одраста верујући да је галеб, као његови родитељи Ив и Бланш, и брат Лука. Труди се да плива, лови рибу и лети попут њих, али изгледа да није много надарен. На првом часу летења открива да је усвојен и да припада реткој врсти птица – чиопе, које нису у добрим односима са галебовима. После великог шока, Ману упознаје припаднике своје врсте који могу да скакућу по ваздуху, баш као и он. Тада сазнаје да они имају и посебну моћ да предосете олују. Ману лети са њима и ужива. Храбар је и одлучан да спаси јаја своје врсте од пацова који их краду.
Живећи са галебовима, научио је још неке вештине које су му сада добродошле. Нажалост, његовог брата Луку једног дана повредио је пацов, због чега је окривљен Ману. Он не схвата непријатељство између галебова и чиопа, и одлучује да заувек оде, али убрзо ће почети да тугује за породицом. И баш тада, предосетиће да се спрема велико невреме, због чега ће се вратити да упозори галебове на опасност. Они му, међутим, не верују и упадају у олују. Пред Мануом је сада тежак задатак. Мора брзином муње да убеди другаре чиопе да се помире са галебовима, како би их спасли из олује и тако заједно научили лекцију о поштовању различитости.