Manifest je sajam turizma i porodične zabave koji je održan je na Kalemegdanu od 25. do 27. maja 2018, a povodom održavanja četvrtog Festivala manifestacija i destinacija „Beogradski Manifest“.

Tokom tri dana u deset festivalskih zona i pet programskih bina posetioci su videli bogat program – zabava za decu, plesni performansi, filmske projekcije, koncerti, atrakcije, štandovi sa prezentacijom turističke ponude Srbije, mogli su da jašu konje, isprobaju ručno rađena zanatska piva iz Srbije, održane su vinske i gastronomske degustacije, a u petak 25. maja je postavljena i izložba starih automobila oldtimer-a. Ovogodišnji treći Festival manifestacija i destinacija „Beogradski Manifest“ sa posetom preko 90.000 ljudi, koji su uživali u bogatim programima i lepom vremenu postavio je rekord.

Ovo je najbolja prilika da Srbija pokaže šta sve ima, ne samo od manifestacija, već i značajnih turističkih destinacija“ istakao je ministar Ljajić koji je otvorio festival. Zadovoljstvo što je i njegova zemlja dobila priliku da se predstavi na Beogradskom Manifestu, izrazio je i ministar turizma Crne Gore, Pavle Radulović.

Centar za kulturu i turizam je predstavio ponudu Mladenovca

Turistička ponuda Centra za kulturu i turizam Mladenovca predstavljena je tokom tri dana na Manifestu 2018. kroz prezentacije na štandu. Najavljen je Dionis fest – Festival vina i viteštva i balonijada koji se održava 1. i 2. juna u Mladenovcu. Izobilje manifestacija, aktivnosti, kulturno-istorijskih događaja i izvrsna ugostiteljsko-hotelijerska ponuda su privukle pažnju brojnih posetilaca.

Na manje od sat vremena vožnje od Beograda, Mladenovac nudi vrhunsku zabavu. Tu su koncerti, kolonije, festivali i fantastična tura “Od despota do kralja”.

Šta je Beogradski Manifest

Beogradski Manifest je najveći porodični festival u regionu osmišljen da bude jedinstveno mesto za promociju  manifestacija  i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.

Koncept festivala omogućava posetiocima da se kroz zabavan i kvalitetno proveden porodični dan, upoznaju sa regionalnom turističkom ponudom i uživaju u prezentacijama partnera manifestacije.

Beogradski Manifest je orijentisan na porodične vrednosti. Porodice mogu da provedu kvalitetno vreme u aktivnostima sa izlagačima i partnerima, upoznaju tradicionalne proizvode i aktuelnu ponudu u regionu.

Ostavite komentar