Klaustofobična komedija Dušana Kovačevića u Mladenovcu: „Podnaslov ove gorke komedije mogao bi biti i naslov: Pozorište potkazuje život. To je tačna i valjda jedina čestita strana potkazivanja kao želje za istinom. Čovek može biti zaglavljen u liftu kao i u državi, kaže Sava odžačar u ulozi radničke sirotinje i tamnoputog Otela – čoveka zaljubljenog u život koji mu je nedostižan.“

Ponedeljak 19. mart u 20h
Dušan Kovačević

Klaustofobična komedija

Reditelj Darko Bajić

Ulaznice 1000 din

U predstavi igraju:
Ljubomir Bandović (Sava odžačar),
Nevena Ristić (Nina Herbert),
Marko Janketić/Stefan Trifunović (Vule milicioner),
Zoran Cvijanović/Stefan Trifunović (Jagoša Kraj),
Slavko Štimac (Teja Kraj),
Jovana Stojiljković (Vesela Kraj),
Igor Grabovica/Milan Gromilić (Leopold Važik).

„Klaustrofobičnu komediju sam pisao pre trideset godina. Pisao sam je sa osećanjem da živimo u teskobi koja se prikriva povremenim otvaranjem prozora. Izlazak iz te naše teskobne kuće – domovine, u zemlje ‘slobode’ – najčešće u Italiju, bilo je osećanje odlaska na vikend zatvorenika osuđenih na život u komfornom zatvoru i pod budnim okom ‘jedne od najboljih evropskih policija'“, napisao je Dušan Kovačević povodom nove premijere „Klaustrofobične komedije“ novembra 2015.

Čovek može biti zaglavljen u liftu kao i u državi, kaže Sava odžačar u ulozi radničke sirotinje i tamnoputog Otela – čoveka zaljubljenog u život koji mu je nedostižan.

Podnaslov ove gorke komedije mogao bi biti i naslov: Pozorište potkazuje život. To je tačna i valjda jedina čestita strana potkazivanja kao želje za istinom“, piše Kovačević.

Datum:
19-03-2018
Vreme:
20 časova
Prostor:
sala bioskopa

Ostavite komentar