Južni vetar film Miloša Avramovića otvara Prvi Valter fest 2018.

Južni vetar je jedan je od nominovanih u takmičarskom delu festivala. Biće prikazan u petak 28. septembra, prvog dana Valter festa 2018. godine u 20,30h.

Akcija! Adrenalin! Ljubav! Osveta! Moć! Nada! Koliko brzo ste spremni da idete? Život postaje zanimljiviji i bogatiji kada Petar Maraš, kradljivac automobila iz Beograda, počne da živi sa svojom devojkom Sofijom. On je deo iskusne kriminalne grupe iz Beograda, koja uspešno posluje zahvaljujući dobrim vezama i podmićenim policajcima. Dramatičan obrt se dešava kada ukradu pogrešan auto i to menja živote svih u Petrovoj okolini.

Za sve ljubitelje dobre akcije, vratolomne vožnje, uzbudljivih odnosa, mangupa nežnog srca, okrutnih moćnika i iskrene životne priče o borbi između dobra i zla, film Miloša Avramovića  donosi sat i po akcije.

Film se bavi i savremenim životom u Srbiji. „Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja. Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime“, izjavio je Miloš Avramović.

Režija: Miloš Avramović

U glavnim ulogama: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Nela Mihajlović, Jovana Stojiljković, Srđan „Žika” Todorović, Bogdan Diklić, Hristo Šopov, Ivajlo Zahariev, Aleksandar Berček, Deniz Abdula, Miloš Petrović, Milan Nikitović, Ljubomir Nikolić

Južni vetar najava

Zemlja: Srbija
Godina: 2018.
Trajanje: 90′
Režiser: Miloš Avramović
Scenarista: Miloš Avramović, Petar Mihajlović
Uloge: Miloš Biković, Midrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Žika Todorović, Bogdan Diklić…
Kamera: Ivan Kostić
Kostimografija: Jelena Đorđević
Montaža: Lazar Predojev
Muzika: Aleksandar Ranđelović
Producenti: Goran Šušljik, Miloš Avramović, Miloš Biković, Zoran Cvetanović, Tatjana Žeželj, Miodrag Radonjić
Izdavačka kuća: Arhangel studio, Režim Beograd, Art Vista, Filmski centar Srbije

IMDB

Ostavite komentar