Drugi Valter fest 2019. regionalni filmski festival održaće se od 24. do 27. oktobra.
Valter fest 2019. će otvoriti u četvrtak 24.oktobra Radoš Bajić, kada će biti dodeljena nagrada za životno delo Miri Banjac.
Pored takmičarskog dela, biće prikazani filmovi „Valter brani Sarajevo“ i „Led“ Jelene Bajić Jočić.

Savet Valter festa 2019.

Predsednik saveta Branko Miloradović.

Selektor

Dragan Jeličić je selektor Valter festa 2019.

Valter fest 2018 Dragan Jelicic

Valter fest 2019. Dragan Jelicic

Žiri Valter festa 2019.

Žiri Valter festa 2019. radi u sastavu Đorđe Milosavljević, Sandra Perović i Marta Bjelica.

 

Nagrada za životno delo

Mira Banjac je dobitnica nagrade za životno delo Valter festa 2019. godine.

Mira_Banjac Nagrada za životno delo Valter fest 2019.
Opširnije

 

KATEGORIJE

U okviru Valter festa, dodeljuje se pet nagrada:

  • Najbolji film
  • Najbolja režija
  • Najbolji glumac
  • Najbolja glumica
  • Životno delo

PROGRAM TAKMIČARSKOG DELA VALTER FESTA 2019.

 

psi-umiru-sami-poster

Psi umiru sami 24.10. od 18h

Psi umiru sami je prvenac dugometražni film reditelja i scenariste Nikole Petrovića. Biće prikazan prvog dana Valter festa 2019. u četvrtak 24. oktobra.
ULOGE: Srđan Petrović, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Mina Obradović, Srđan Todorović, Miloš Timotijević, Nikola Šurbanović, Jovan Jelisavčić, Andrej Šepetkovski
Film prati mladića Viktora, programera koji se povlači iz Beograda u kućicu na Tari sa svojim psom Aresom. Prijateljstvo i ljubav psa i vlasnika je intenzivna i divno dočarana. Njihov mir narušava Milica, koja je došla da se bavi ekološkim istraživanjima. Paralelno, u Beogradu biva ubijen Viktorov bivši šef, a slučaj pokušava da reši policajac pred penzijom.

Opširnije

4-ruze-valter-fest-2019-poster

Četiri ruže 24.10. od 20h

Četiri ruže je krimi-drama sa elementima komedije u režiji Vasilija Nikitovića po scenariju Balše Labovića i Vasilija Nikitovića. Uloge igraju Miloš Samolov, Boris Milivojević, Srđan Žika Todorović, Dragan Jovanović, Gordan Kičić i drugi.

Radnja prikazuje 24h u Beogradu. Bavi se mladim, urbanim likovima i njihovim životima. Želja za lakom lovom i dobrim provodom, borba i beg deo su pripovesti koje se čuju jedne beogradske noći.
Opširnije

Delirijum Tremens Valter fest 2019,

Delirijum tremens 25.10. od 18h

Delirijum tremens je najnoviji film proslavljenog srpskog reditelja Gorana Markovića na programu je u petak 25. oktobra u 18h.
ULOGE: Tihomir Stanić, Gorica Popović, Anita Mančić, Dragan Petrović, Igor Đorđević, Bereda Rešit, Milica Zarić, Nada Šargin, Svetozar Cvetković, Miodrag Krstović, Maša Dakić

Priča prati poznatog glumca Dagija, koji se iznenada razboli i u bolnici, uz pomoć psihodrame, kreće u potragu za sopstvenim identitetom.

Opširnije

ajvar-poster

Ajvar 25.10. od 20h

Ajvar je drama u režiji Ana Maria Rossi po scenariju Maje Torodović i Ana Maria Rosi. Sergej Trifunović u ulozi Baneta i Nataša Ninkoviću ulozi Vide igraju bračni par koji dugo živi u Skandinaviji, bez dece, sa psom i uspešnim karijerama. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.
Uloge: Sergej Trifunović, Nataša Ninković, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Vesna Čipčić, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Srđan Miletić i drugi.
Opširnije

va5-plakat-valter-fest-2019

Vojna akademija 5 26.10. od 21h

Naši omiljeni junaci ovoga puta prolaze kroz nove životne izazove, od poslovnih, poput kapetana Danijela Stošića koji pokušava da se vrati staroj ljubavi – letenju, borbe za opstanak veze Roksande i Vasiljevića, ali i borbe za potomstvo Saše i Klisure. Pratimo i avanture mladih potporučnika koji se trude da prežive u divljini, na obuci za specijalnu jedinicu, kada na test izdržljivosti dolaze njihova prijateljstva i ljubavne veze.
Opširnije

Film Ekipa Valter fest 2019.

EKIPA 27.10. od 18h

Ekipa je srpski film o ljubavi, prijateljstvu, fudbalu i rivalstvu reditelja Marka Sopića, po scenariju Radeta Ćosića, glavne uloge: Andrija Milošević, Rade Ćosić, Srđan Todorović, Dragan Jovanović, Sergej Trifunović, Ljubomir Brandović, Miloš Timotijević.

Opširnije

pijavice poster valter fest 2019

Pijavice

Pijavice film Dragana Marinkovića na programu je u nedelju 27. oktobra posle dodele nagrada.
Mala hebrejska priča s kraja 20.veka, na trustnom području Balkana, u Srbiji. Glavni junak, poznati književnik Petar Mirić, koji je iz patriotskih razloga bio deo „tajne službe“, želi da se vrati normalnom životu. To je nemoguća misija, jer svi koji su u njegovom okruženju pripadaju „nekome“. Bekstvo, ma koliko daleko, nije moguće.

ULOGE: Nikola Đuričko, Lazar Ristovski, Marijana Jaković, Iva Mihalić, Toni Mihajlovski

Opširnije

Ostavite komentar