петак 22. фебруар од 20 часова

АЛИТА – БОРБЕНИ АНЂЕО

Alita-борбени анђео

Више од петнаест година сценариста Џејмс Камерон је припремао своју адаптацију манга стрипа “Алита: Борбени анђео”, који је пре тридесет година осмислио и нацртао јапански уметник Јукита Кишира.
Оригинални наслов: Alita: Battle Angel
Почетак приказивања филма: 14.02.2019
Дужина трајања филма: 122 min
Држава/Година: ARG, CAN, USA/2018
Жанр: акција, фантазија
Глумци: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali
Режисер: Robert Rodriguez
Дистрибутер: MCF MegaCom Film

Alita-борбени анђео

Прича је смештена у далеку мрачну будућност, у двадесет и шестом веку и прати киборг девојку, (особу са роботским/техничким имплантантима) по имену Алита (Rosa Salazar) која се буди у свету који не препознаје, без било каквих сећања на прошли живот. Доктор Ајдо (Kristof Valc) покушава да је заштити од њене мистериозне прошлости, док са друге стране, њен друг Хуго жели да јој помогне да врати успомене.
Лик женског хероја Алите овековечила је канадска глумица кубанско-америчког порекла Роза Салазар, о чијем таленту екипа филм има само речи хвале: “Скоро је немогуће описати какав је утисак оставила на Роберта Родригеза и мене. Унела је себе срцем и дала животност сваком моменту филма,” рекао је сценариста Џејмс Камерон.
Осим Розе Салазар, у осталим улогама нашли су се Оскаром награђени глумци: Кристоф Валц, Џенифер Конели и Махершала Али. Међу глумачком екипом су и младе глумице Еиза Гонзалес и Лана Кондор.

У претходним наставцима обрађене су романтичне приче у Паризу, Њујорку и Рио де Жанеиру. Сваки филм састоји се од највише 10 епизода које илуструју универзалност љубави у великим градовима широм света.
Берлинска прича састоји се од девет епизода. Могла би се назвати и “Берлин који волим“ где се спајају различити мушкарци и жене и причају своје љубавне приче. Емоције извиру из познатих места у граду, али и из скривених ћошкова где цветају старе и нове љубави.
Све приче су повезане транзиционим секвенцама.
Главна идеја серијала је да се добије импресија града као живог организма који дише и воли и кроз мултикултуралну идентификацију чини да људи деле међу собом емоције универзалне љубави.