U petak 27. jula otvorena je 32. Likovna kolonija Mladenovac 2018.

LK 18

Učesnici 32. Likovne kolonije:

Vasa Dolovački
Rođen 1960. godine u Bavaništu. Diplomirao na FLU u Beogradu u klasi prof Zorana Petrovića. Magistarske studije završio 1989. godine. Deset godina predaje kao redovni profesor slikarstva na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta EDUCONIS u Sremskoj Kamenici.

Branka Milić
Rođena 1949. u Banja Luci. Diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Više od dve decenije radila kao profesor likovne kulture. Izlaže od 1980. Imala je sedam samostalnih izložbi. Član ULUS-a.

Saša Bogdan
Rođen 1969. u Derventi. Izlagao širom bivše Jugoslavije. Član je udruženja likovnih i primjenjenih umjetnika Kotora. aktivni je član Književnog kluba „Vihor“ u derventi. Do sada je objavio tri zbirke poezije. Organizator je i osnivač Međunarodne likovne kolonije „Patkovača“ na reci Ukrini.

Mario Điković
Rođen je 1942. u Palači. Slikar i grafičar. Akademiju likovnih umetnostČi, slikarski odsek, završio je u Beogradu. Na odseku za grafički dizajn završio postdiplomske studije. Priredio dvadeset samostaslnih izložbi i učestvovao na preko 300 kolektivnih izložbi. Nagrađivan za grafiku, crtež i slikarstvo… Član je ULUS-a.

Snežana Nešković Simić
Rođena 1965. godine u Loznici.Završila srednju školu za dizajn, Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, a tu je i magistrirala. Postala član Udruženja likovnih umjetnika BIH 1989, a član ULUS-a od 1992.

Jelena Milošević-Jovanović
Rođena je 1958. u Beogradu.Kroz slikarske škole – Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu, Akademiju SPC za konzervaciju i restauraciju, odsek ikonopisa i mnogobrojna studijska putovanja širom Evrope – usavršasvala je svoj slikarski izraz.imala je 33 samostalne izložbe i preko 200 kolektivnih izložbi.

Marija Aleksić
Rođena je 1987. gde je završila Fakultet umetnosti – slikarski smer u klasi prof. Zorana Kostića. Učestvovala ja na više od 20 izložbi i iamla 4 samostalne. Trenutno radi u Žagubici kao profesor likovne kulture.

Slavica Višnjić
Likovni umetnik i nastavnik likovne kulture. Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti završila je u Beogradu 1999, a Visoku školu likovnih i primenjenih strukovnih studija 2010. Živi i radi u Mladenovcu.

Ostavite komentar