Pozorišni program - Centar za kulturu Mladenovac

Ukrađena ličnos`

sreda 4. april u 20 časova
"UKRAĐENA LIČNOS`"
 
 
Milan Lane Gutović neponovljivi je komičar i proslavljeni glumac, poznatiji široj publici kao Srećko Šojić, zvezda komedija Bela lađa i Tesna koža. U šali, i danas koristi se Šoićeva poštapalica 'Ne cveta cveće ni u naše preduzeće'. Predstava „Ukrađena ličnos’“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, koja za postizanje svog cilja, ne beži od sramote i spreman na sve zarad svog ličnog interesa. Sa spretnošću i duhom seoske bitange, Srećko se nameće Evropskoj uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljeni zahtev njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu izdaju naziva „saradnjom“. Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo svoje ličnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno sa nevinošću koja povremeno postane slična nevinosti životinje. Šojić jako bolestan i ozleđen diktira svome pomoćniki Alabić Panti, budući da ne može pisati, da umesto njega piše pismo Europskoj uniji da i njega prime u Europsku uniju. I tu kreće, zaplet, smeh, koji nama na poznat način može samo intepretirati poznati Lane Gutović. Komedija govori i o padu društvenih vrijednosti i društva u celini u kojem lik Šojića (kao karikaturalna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje. “Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i EU, te traži odštetu jer je potpuno "ojađen i ukrađena mu je ličnost". 
04-04-2018
20 časova
sala bioskopa
800 dinara

Opširnije: Ukrađena ličnos`

Klaustrofobična komedija

понедељак 19. март у 20 часова
Душан Ковачевић
КЛАУСТРОФОБИЧНА КОМЕДИЈА
редитељ Дарко Бајић

ИГРАЈУ
Љубомир Бандовић Сава Оџачар
Невена Ристић Нина Херберт
Марко Јанкетић / Стефан ТрифуновићВуле, милиционер
Зоран Цвијановић / Стефан ТрифуновићЈагоша Крај
Славко Штимац Теја Крај
Јована Стојиљковић / Нина Нешковић Весела Крај

Игор Грабовица / Милан Громилић Леополд Важик
Вања Јанкетић господин Грабињски

Клаустрофобичну комедију сам писао пре тридесет година. Писао сам је са осећањем да живимо у тескоби која се прикрива повременим отварањем прозора. Излазак из те наше тескобне куће – домовине, у земље „слободе“ – најчешће у Италију, било је осећање одласка на викенд затвореника осуђених на живот у комфорном затвору и под будним оком „једне од најбољих европских полиција“.
Човек може бити заглављен у лифту као и у држави, каже Сава оџачар у улози радничке сиротиње и тамнопутог Отела – човека заљубљеног у живот који му је недостижан.
Поднаслов ове горке комедије могао би бити и наслов: Позориште потказује живот. То је тачна и ваљда једина честита страна потказивања као жеље за истином.
19-03-2018
20 časova
sala bioskopa
1000 dinara

Opširnije: Klaustrofobična komedija

'Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju

utorak 6. mart u 20 ćasova
Autobiografisjki stand up show Nikole Đurička
''Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju a nikada niste smeli da ga pitate''


Šta sam morao da pevam u prvom razredu?
Kako sam izgubio četrdeset klinaca?
Za koliko sam prodavao putovanja na Havaje?
Zašto sam pao balet? Zašto sam nosio helanke?
Kako sam dobio dva nagradna izlaska u grad?
Како se pravilno koristi kondom? 
Šta nikada nemojte da stavljate u oči?
Sve ovo i još mnogo toga...
"Kada sam napunio 40 godina jedna od rođendanskih odluka mi je bila da napravim moj Stand - Up šou. Mnogo prijatelja mi je već savetovalo da to uradim, nadam se da nisu bili samo ljubazni. Devetog jula sam napunio 43. Šta se desilo i zašto mi je bilo potrebno tri godine? Možda me je život malo pregazio? Znam pouzdano da sam materijal imao sve vreme spreman. Znam, takođe da sam bio malo uplašen od nepoznatog. No kako god, ja nastupam! Poklon će biti vaš dolazak."

06-03-2018
20 časova
sala bioskopa
700 dinara

Opširnije: 'Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju

Nobelovac i ja

petak, 2. mart
u 20 časova
M. Fineman
NOBELOVAC I JA
 
 
Režija: Stefan Sablić
Igraju: Jelisaveta Sablić i Bane Vidaković
 
U nekoj turističkoj zabiti na morskoj obali, nepoznati muškarac zakazuje u pustom hotelu sastanak Marseli koja je tu došla da provede nekoliko dosadnih dana. Gospodin Itimar se ponaša vrlo zagonetno. Ispostavlja se da je on veliki naučnik nobelovac i da je njen drug iz najranijeg destinjstva. Ona koja živi jedan dosadan život veoma se uzbudi i presrećna je da upoznaje jednog nobelovca. Pritom primećuje da se on njoj jako udvara jer ga ona podseća na radosne igre koje su se igrali kada su bili deca. Kroz niz duhovitih situacija, oni odlaze u njenu sobu, u njoj se budi ljubavno uznemirenje, očekujuci da se sve to završi nekom divnom avanturom iako su oboje u dubokim šezdesetim. Medjutim, ispostavlja se da veliki genije nobelovac ne traži nikakvu ljubavnu avanturu, on traži da se ponovi njegovo uzbudjenje detinjstva kada su igrali igru koja se zove pokazivalice, gde je on njoj pokazivao svoj, a ona njemu ono što je ona imala. On je tada zapamtio jedan mladež i beleg koji ga je proganjao kao uzbudjenje celoga života i on traži da oni ponove tu istu situaciju. Ona je prvo uvredjena, a onda po njenom, daj sta daš, ona pristaje, i na neki način se pogodi sa njim i oni ponavljaju tu igru u kojoj on u vrhunskom erotskom uzbudjenju pronalazi matematički izraz koji nije mogao da reši godinama. Uz uzbudljiv erotski krik "Pomeriću svemir" predstava se završava sa Marselom kojoj je ostalo da bude samo srećna što je bila pored velikog nobelovca.
02-03-2018
20 časova
sala bioskopa
700 dinara

Opširnije: Nobelovac i ja

Na rasporedu

Nema događaja

Pozorišni program

Pozorišni programPozorišna umetnost je, kao jedna od nastarijih oblika umetnosti, prisutna u kulturnom životu Mladenovca već dugi niz godina. Brižljivim programskim odabirom, realizujemo gostovanja vrhunskih pozorišnih ostvarenja koja utiču na formiranje pozitivne teatarske atmosfere i edukaciju mlađih generacija u oblasti pozorišne umetnosti. Izbor gostujućih predstava bazira se na kvalitetu dramskih tekstova i samih predstava. U repertoarski raznolikoj ponudi, u kojoj se poštuju umetnički standardi, mesto su pronašle nove predstave koje su obeležile sezonu, kao i zapažene predstave iz prethodnih godina. Najznačajniji je podatak da na sceni Centra za kulturu Mladenovac često gostuju predstave neposredno nakon što su premijerno odigrane u Beogradu. Tako se pažljivim odabirom predstava po kriterijumima baziranim na kvalitetu, mladenovčanima pruža prilika da steknu uvid u magistralni tok teatarske produkcije, da se upoznaju sa radom najprestižnijih reditelja i na sceni vide najbolje domaće glumce.

Ko je na mreži ...

Ko je na mreži: 13 gostiju i nema prijavljenih članova

Radno vreme

Radno vreme blagajne:
PONEDELJAK - PETAK od 10:00 do 16:00*
*danima kada ima projekcija filma: sat vremena pre prve projekcije

Centar za kulturu Mladenovac je ustanova kulture GO Mladenovac.