РУЖА УВЕЛА - Centar za kulturu Mladenovac

среда 11. октобар
у 20 часова
позориште "Бора Станковић", Врање
 
Бора Станковић / Јелена Мијовић
РУЖА, УВЕЛА.
режија Милан Нешковић
Костимограф: Ивана Младеновић
Сценограф:Милан Нешковић
 
Улоге:
 АЏИКА – Радмила Ђорђевић
 МАРИЈА – Жетица Дејановић
 КОСТА – Бојан Јовановић
 СТАНА – Кристина Јањић Стојановић
 НИКОЛА – Марко Петричевић
 ЈОВАН – Саша Стојковић
 АНИЦА – Милена Стошић
 ИЛИЈА – Драган Живковић 
 ЦВЕТА – Јелена Филиповић
 ЦИГАНКА – Тамара Стошић
 
Ружа, па увела. То је некако логичан след догађаја. Али Бора Станковић није логичан. Он је истинит. А у истину је најтеже поверовати.
Аца Поповић помиње како не треба руже заливати врућом водом да би схватио колико је она отпорна. Бора, напротив, полако дозира топлу воду својим јунацима не би ли спознао када и онај најделикатнији део духа поклекне пред окрутношћу малограђанског учауреног микрокосмоса.
За мене после овог процеса Бора Станковић заузима посебно место у срцу, а Врање...
Врање као први сусрет са Бором улива неко страхопоштовање још док се пажљиво сурећете са градом возећи се његовом, и даље калдрмисаном улицом, а историја позоришта обавезу према традицији колико и према  будућности.
Бора Станковић је истинит, али зарад позоришта мора пре свега бити вероватан. За то се побринула Јелена Мијовић, комбинујући више Бориних ликова из разних дела, тиме створивши, ново ауторско дело које “оно некад” Врање смешта у данашњи сyстем вредности, опонашајући савремене односе.
Ово је представа о некдашњим људима у данашњем свету. Они су заиста ту. Препознаћете их у чекаоници, на улици, кафани, послу... И наравно код куће!
На жалост или не, менталитет само стари са годинама, не мења се.
Милан Нешковић
11-10-2017
20 часова
сала биоскопа
600 динара

Na rasporedu

Nema događaja

Teatar u jednom dejstvu

Teatar u jednom dejstvuPozorišni festival „Teatar u jednom dejstvu“ datira još od 1975. godine, kada ga je osnovala grupa entuzijasta pod imenom „Slobodarske svečanosti“ a pod pokroviteljstvom grada Beograda. Kao manifestacija od značaja za grad Beograd traje do 1996. godine kada je ukinut. Obnovljen je 2006. godine pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Mladenovac u nešto drugačijem obliku. Festival uvek počinje prvog ponedeljka u oktobru i traje sedam dana. Od obnavljanja uvedena je samo jedna nagrada za najbolju predstavu, koju sačinjavaju novčani iznos, plaketa i statueta “Sloboda”. Festivalom rukovodi Savet (bira se na četiri godine) i umetnički direktor koji je ujedno i selektor (bira se na dve godine). O pobedniku odlučuju tri člana žirija, koji se biraju na dve godine.

Ko je na mreži ...

Ko je na mreži: 50 gostiju i nema prijavljenih članova

Radno vreme

Radno vreme blagajne:
PONEDELJAK - PETAK od 10:00 do 16:00*
*danima kada ima projekcija filma: sat vremena pre prve projekcije

Centar za kulturu Mladenovac je ustanova kulture GO Mladenovac.